Tripel Thomas - Tripel

Het gehele jaar lekker door de balans van kruiden en zoet in dit bier. Initieel gebrouwen in samenwerking met de Belgische brouwerij ’t Pakhuis in Antwerpen en nu onderdeel van onze lijn bieren.

Een smaakvol en kruidig bier van hoge gisting met lokale honing en een vleugje turfmout. Beide ingrediënten zijn typisch voor Veenendaal en uit trots voor onze stad toegevoegd.

Lekker bij bourgondisch eten, en om zonder haast in gezelschap van te genieten.

Dat hij mag smaken, proost!

Zoek een verkooppunt

Kleur

Iets donkerder dan onze Gouden Gilbert, richting een licht oranje gloed met een kraakheldere witte schuimkraag.

Geur

Je ruikt bij dit bier de kruidigheid van de turfmout, dit is een licht rokerig aroma. Hier doorheen komt het zoete van de honing.

Smaak

Wat ons betreft een gewaagde balans tussen kruiden en zoet waarbij het kruidige in de afdronk blijft hangen in de mond.

Inspiratie

Ontstaan uit een samenwerking met de Belgische brouwerij 't Pakhuis in Antwerpen en gezien de bijzondere smaak wat ons betreft een blijvertje!

Seizoen

Mooie afsluiter op elke dag van het jaar, let wel op bij warme dagen aangezien je niet direct doorhebt dat dit een bier van 9% alcohol betreft.

Type bier

Tripel is de omschrijving van een bier waarvan de stort van ingrediënten (driemaal) hoger ligt dan bij bijvoorbeeld een Ale of Pils.

Wist je dat

Tripel komt van brouwerij Westmalle waar dit 'superbier' in 1934 het leven zag. De broeder die het brouwde heette Thomas, toeval?

Food pairing

Dit bier kan tegengas en vettige snacks gebruiken. Geen bier om bitterballen mee weg te spoelen, doet het goed met een stevige kaasplank.

Soorten hop

Soorten mout

Temp °C

IBU

EBC