Stadsbrouwerij Veenendaal workshops

Wij organiseren een viertal 'standaard' workshops, neem contact met ons op als je graag een combinatie wilt maken of bijvoorbeeld een BBQ aansluitend wilt boeken. Deze workshops variëren van het proeven van bier tot het opstarten van je eigen brouwerij! De workshops zijn leuk als je meer te weten wil komen over het brouwproces of als leuk uitje met vrienden of collega's.

Proeverij

De proeverij is opgebouwd uit een aantal onderdelen waarna we je meenemen in de diversiteit die de bierwereld inmiddels rijk is. De variatie is afgestemd op het seizoen zodat de proeverij voor herhaling vatbaar is.

Workshop brouwen

Zin om een keer onder begeleiding mee te brouwen, dan is brouwen in de praktijk iets voor jou! In een interactieve workshop nemen we je mee door alle stappen van het brouwen.

Workshop - Proeverij

Wees welkom in onze brouwerij voor een gezellige proeverij met vrienden of collega’s. De proeverij is opgebouwd uit een aantal onderdelen waarbij we starten met een lekkere snack met bijpassend bier waarna we je meenemen in de diversiteit die de bierwereld inmiddels rijk is. De variatie is afgestemd op het seizoen zodat de proeverij voor herhaling vatbaar is. We sluiten af met een keuze uit een van onze eigen bieren om mee te nemen en hopelijk andere enthousiast me te maken!
Proeverij

Workshop details

Prijs per persoon (incl. BTW) €26.95,-
Duur: 2.5 uur
Aanvang: 20:00
Ontvangst: Inclusief koffie of thee
Wat proeven we: 6 bieren (proefglas)
Snacks: snack plank
Groep: 8-12 personen
Deze workshop is vanaf 8 deelnemers, minder mag maar de kosten zullen op basis van de 8 deelnemers blijven; je krijgt dan wel meer bier per persoon!

Workshop - Brouwen de praktijk

Een interactieve workshop brouwen in de praktijk waarbij we stil staan bij de verschillende ingrediënten en stappen in het brouwproces. In de workshop doorlopen we het gehele brouwproces van verwerken van de grondstoffen tot het bottelen van de flessen. Vanwege het lange kookproces en hygiëne maatregelen zal de workshop eindigen met het toevoegen van de hop. Het brouwsel moet dan 90 minuten koken en afgekoeld worden, iets wat wij na de workshop voor ons rekening nemen. Na de fermentatie van enkele weken is het bier af te halen bij de brouwerij als aandenken!
Brouwen de praktijk

Workshop details

Prijs per persoon (incl. BTW) €49.95,-
Duur: 3 uur
Aanvang: 18:00
Ontvangst: Inclusief koffie of thee
Wat proeven we: Het bier in de stijl zoals gebrouwen
Materiaal: Eigen gebrouwen bier!
Groep: 6-12 personen
Deze workshop is vanaf 8 deelnemers, minder mag maar de kosten zullen op basis van de 8 deelnemers blijven; je krijgt dan wel meer bier per persoon!

Teamuitje

Het is niet eenvoudig een teamuitje te organiseren waarbij je een volledige middag onder de pannen bent op één locatie. Wij bieden een teamuitje aan waarbij de volgende activiteiten tot de mogelijkheden horen, keuze is aan jou en je team!

- Zelf bier brouwen
- Bierproeverij
- Workshop theorie & praktijk - Presentatie mogelijkheden
- Borrel(hapjes)
- Lunchen
- BBQ
- Eigen ideeën welkom!

In overleg stemmen we een dagindeling af die geheel bij jullie wensen past.
Teamuitje

Workshop details

Prijs op aanvraag €Offerte,-
Duur: 4-6 uur (in overleg)
Bieren: In overleg
Aanvang: In overleg
Groep: 8+ personen
Deze workshop is bedoeld om in groepsverband te volgen.
Tip: Bel voor de mogelijkheden en het uitwisselen van gedachten!

Workshop feedback

Dit vonden onze deelnemers van deze workshops!

  • Brouwen de praktijk
    We hebben als vrienden- groep een fantastische avond mogen hebben waarbij we ons eigen bier hebben gebrouwen. Glenn is heel hartelijk en heeft ons het proces van het brouwen helemaal uitgelegd.
  • Proeverij
    We hebben een TOP avond gehad bij Glenn. We komen zeker terug!! #vakbekwaam #meedenkend #lekkerbiertje
  • Brouwen de theorie
    Nogmaals bedankt voor de zeer vermakelijke avond. Heb naderhand al diverse lovende reacties gekregen en vele foto's!